Blogosfera SF&F: Inima dragonului - M. M. Ţara

Dacă ar fi să descriu Inima dragonului într-un singur cuvânt, acela ar fi copilăreală. E simpatică și relaxantă, te scoate complet din cotidian, dar ca s-o apreciezi la adevărata valoare, e posibil să fie nevoie să fii un fan al speciei și să îți placă ingredientele din care e făcută.

Blogosfera SF&F: Arhitecții speranței - Alexandru Lamba

Arhitecții speranței spune o poveste captivantă și reușește să se mențină pe sârmă în cursa dificilă pe care o presupune orice SF care tratează călătoria în timp. N-o face chiar în cel mai elegant mod, ci balansându-se ușor, dar dacă stăm să ne gândim câți dintre noi știm să mergem pe sârmă... Mi-a plăcut foarte mult povestea, însă impresia generală e că am citit o carte care a ajuns la tipar prea repede, înainte să poată trece prin genul de prelucrare care i se cuvenea.

Ascensiunea stelară a SF-ului autohton

Am terminat de curând cea mai grozavă carte pe care am citit-o de la începutul anului încoace, și presimt că va fi foarte greu de depășit.

Cărțile anului 2016

A venit momentul să trag linie sub 2016 și să trec în revistă punctele culminante ale anului în domeniul lecturilor. 2016 a fost pentru mine un an foarte atipic, pe care aproape că l-aș putea supranumi anul nonficțiunii.

Relicve din alte vremuri – Conan Barbarul

Am avut de curând una din cele mai ciudate experiențe literare din ultimii ani. Am citit nuvela O vrăjitoare se va naște, poveste cu care Crux Publishing deschide integrala Conan Barbarul.

Hoțul cuantic sau cum poate ajunge hard SF-ul eye candy

Anul de lectură 2016 a început deosebit. Se pare că în fiecare lună am dat peste câte ceva care mi s-a părut absolut mindblowing. În ianuarie a fost Transformarea lui Martin Lake, de Jeff Vandermeer. În februarie Hârtiile masculului, despre care am și scris. Luna asta e Hoțul cuantic.

Hârtiile masculului sau cum să faci din rahat bici

Cred că tocmai am terminat de citit o mare operă cu șanse majore de a deveni lectura anului. Și suntem abia în februarie.