Leapșa: cărți contemporane românești

Prima mea leapșă, distractivă și, sper eu, utilă. :) Să punem, așadar, reflectoarele pe autorii români contemporani.

În recenzii să ne tăiem sau în critică să ne spintecăm?

Se pare că în comunitatea noastră apar periodic persoane (nu aceleași mereu) care pun în discuție dreptul, căderea sau competența bloggerilor de a emite opinii despre cărți, pe motiv că nu au studiile necesare, n-au citit destul, fac mai mult rău pentru că perpetuează idei greșite și scad nivelul culturii, nu i-a certificat nimeni, etc. Și încă apar întrebări de genul "oricine are o opinie ar trebui s-o și spună?".

Regula zero de compoziție literară

Cred că a fost primul lucru pe care a insistat Oliviu Crâznic, de la prima întâlnire a Atelierului de SFF din 2014. O spunea cu ocazia aceea în special în contextul speciei literare: oferă cititorului ceea ce ai promis.

Cariera mea de gamer şi consecinţele ei iremediabile

...sau cum m-au făcut jocurile să mă apuc de scris.

Revelații după Comic Con

Avusesem planuri pentru ediția East European Comic Con de anul acesta. S-au dus de râpă şi am dat reset. De ceva vreme încoace tare multe planuri se duc de râpă și mă văd nevoită să recalculez și să reevaluez totul, rând pe rând.

Program de scriitor ocupat

Bună dimineața, copii. Două zile mi-am stors creierii întrebându-mă ce să scriu pentru voi azi. Țineam neapărat să o fac, chiar dacă am altele pe cap, pentru că îmi promisesem o regularitate de două postări pe săptămână, miercuri și vineri. Pentru că sunt zile de post. Am hotărât să țin la autenticitate și să vă împărtășesc ce îmi tulbură mie acum suflețelul.

În prag de Final Frontier

Azi îmi iau libertatea de a începe cu niște flashback-uri un pic nostalgice. Nu știu cum e la voi, dar mie mi se întâmplă în diverse ocazii să îmi facă lumea mici profeții sau să îmi zică lucruri din alea mărețe de reținut în viață. În general sunt oameni din ăștia mai în vârstă, mai înțelepți, sau care au un fel de al șaselea simț și nimeresc niște chestii de te crucești și te întrebi de unde le scot când vezi că au/au avut sens.

Random Thoughts Friday

Și uite așa apar categoriile noi pe blog: atunci când ai ceva care nu seamănă cu nimic din ce-ai postat anterior și care pare să ofere o formulă potrivită și pentru situații similare în viitor. Vă prezint un nou format: random thoughts înainte de weekend, pentru că în weekend ai timp să te concentrezi la lucruri suficient de serioase încât să ceară un articol de sine stătător, dar în timpul săptămânii mai puțin.

Experimentul anului 2016

Am ajuns la butoane!! Să considerăm astfel această postare drept introducere și urare de bun venit pe moșie. După vreo 4 alte postări, știu, dar trebuia să pun măcar niște semințe în grădină și să las să înceapă să crească ceva, să nu chem lumea-ntr-un câmp gol, așa-i?